Проведено планову перевірку ТОВ «НОКСЕН»

Посадові особи Управління Держпраці в області під головуванням завідувача сектору гірничого нагляду Управління Держпраці у Кіровоградській області Юрія Деменського з 7 по 18 вересня поточного року провели планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з питань охорони праці, промислової безпеки та гігієни праці ТОВ «НОКСЕН».

 Фахівці перевірили стан охорони праці на робочих місцях кар’єру, цеху каменеобробки, об’єктах котлонагляду та електрогосподарстві підприємства.

Перевіркою встановлено, що працівники забезпечені та своєчасно отримують спецодяг та спецвзуття, у роботі постійно застосовують засоби індивідуального та колективного захисту (каски, респіратори, тощо). Поліпшено побутове забезпечення працівників – в роздягальні встановлені нові шафи для перевдягання, у душових є гаряча вода.

В той же час перевірка показала, що з боку відповідальних посадових осіб підприємства знижено контроль за виконанням робіт підвищеної небезпеки, не створено безпечних умов праці на кожному робочому місці.

Зокрема, допущено випуск на лінію навантажувача «Volvo»-220F та автомобіля КрАЗ № ВА4591АЕ без перевірки його справності відповідальною посадовою особою. На навантажувачі не працює світлова сигналізація. Автомобіль при  експлуатації не було укомплектовано упорами для підкладання під колеса. Не дотримується періодичність перевірок автошляхів кар’єру на відповідність проектним рішенням.

На виконання робіт підвищеної небезпеки в цеху каменеобробки працівникам не було видано письмовий наряд від 8 вересня поточного року (відсутній підпис майстра цеху). Проведення повторного інструктажу в цеху каменеобробки не завершується перевіркою знань у вигляді усного опитування або за допомогою технічних засобів, а також перевіркою набутих навичок безпечних методів праці особою, яка проводила інструктаж, з записом про це у журналі реєстрації інструктажів з питань охорони праці.

За результатами перевірки складено відповідний акт, роботодавцю видано припис на усунення виявлених порушень. Трьох посадових осіб підприємства притягнено до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів.

Одночасно з перевіркою на підприємстві проведено превентивні заходи.

 

Довідка.

Підприємство розробляє Анастасіївське родовище гранітів, яке знаходиться біля с. Злинки Маловисківського району Кіровоградської області.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)