Тривають заходи з метою уникнення травматизму під час будівельно-монтажних робіт стріловими автомобільними кранами

У Приватному підприємстві «Спеціалізований будівельно-монтажний поїзд № 816 по СЦБ», яке виконує будівельно-монтажні роботи, головний державний інспектор відділу  нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління Держпраці в області Сергій Бабенко провів роз’яснювальну роботу з питань організації та безпечної експлуатації стрілових автомобільних кранів.

 Працівники підприємства заслухали основні вимоги нормативно-правових актів з питань охорони праці щодо безпечного виконання робіт вантажопідіймальними кранами.

Сергій Бабенко вказав на необхідність дотримання термінів проведення технічного огляду вантажопідіймальних кранів та ведення відповідної документації (вахтових журналів, журналу технічних обслуговувань та ремонтів, журнал обліку та огляду знімних вантажозахоплювальних  пристроїв), а також на контроль за допуском персоналу до обслуговування кранів. Головний державний інспектор наголосив на необхідності проведення медичних оглядів працівників, їх забезпечення спецодягом і взуттям. Підкреслив особливості проведення інструктажів з питань охорони праці в підрозділах будівельного підприємства при виїзному режимі роботи. Директора підприємства Володимира Єфросініна поінформовано про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин.

           

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)