На Кіровоградщині перевірили 18 підприємств, які зберігають аміачну селітру

Управлінням Держапраці у Кіровоградській області проводяться позапланові перевірки суб’єктів господарювання, які зберігають аміачну селітру для застосування на підприємствах будь-якої галузі, а також використовують її для виготовлення кальцієвої селітри, комплексних мінеральних добрив. 

 Позапланові перевірки проводяться на виконання доручення Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля та окремих доручень т.в.о. Голови Державної служби України з питань праці Віталія Сажієнка.

Посадові особи Управління здійснили 18 позапланових перевірок стану охорони праці та промислової безпеки суб’єктів господарювання, які зберігають аміачну селітру. Серед основних виявлених порушень – непроведення ідентифікації потенційно небезпечного об’єкта, атестації робочих місць, спеціального навчання та перевірки знань з охорони праці, незабезпечення засобами індивідуального та колективного захисту Керівникам перевірених суб’єктів господарювання видані обов’язкові для виконання приписи.

Позапланові перевірки тривають: 27-28 серпня планується перевірити ще 5 підприємств.

Нагадуємо, що згідно з Правилами охорони праці при переробці та зберіганні аміачної селітри насипом (п.5.1.2), підприємство, на якому виконуються роботи, пов’язані із зберіганням аміачної селітри насипом або її переробленням у мінеральні добрива, як потенційно небезпечний об’єкт повинно  провести ідентифікацію об’єкта згідно з вимогами, встановленими постановою Кабміну від 11.07.2002 №956 «Про ідентифікацію та декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки».

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)