Фахівці відділу нагляду в АПК та СКС провели роз’яснювальну роботу під час фестивалю бджолярів «KROPhoney fest»

19 серпня головні державні інспектори відділу нагляду в АПК та СКС Управління Іван Приймак, Геннадій Сасов та Володимир Кочура провели роз’яснювальну роботу під час ярмарку медовиків, який відбувся в рамках фестивалю «KROPhoney fest», де представили свою продукцію пасічники та інші майстри Кіровоградщини.

 Представникам підприємств галузі бджільництва надані консультації щодо легального працевлаштування, адже саме роботодавці малого та середнього бізнесу  часто не укладають трудові договори з найманими працівниками з метою мінімізації витрат та отримання максимального прибутку. Акцентовано увагу на відповідальності за порушення трудового законодавства згідно зі ст. 265  Кодексу законів про працю України.

Також надані роз’яснення щодо вимог безпеки у бджільництві, відповідно до Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві, затверджених наказом Мінсоцполітики України від 29.08.2018 №1240, зареєстрованих у Мін'юсті України від 21.09.2018 за № 1090/32542.

Під час конференції розвитку бджільництва «KROPhoney fest», що проходить цього ж дня, виступили спікерами  Тарас Висоцький (в режимі онлайн), заступник Міністра розвитку економіки торгівлі та сільського господарства; Сергій Гриньов – віце-президент громадської спілки "Всеукраїнське громадське об’єднання "Спілка пасічників України"; Костянтин Козирєв та Олександр Оньша, члени цієї спілки. Обговорено питання державної підтримки галузі бджільництва у 2020 - 2021 роках, підвищення рентабельності та формування доданої вартості у бджільництві, презентовано діяльність підприємств, розповсюджені інформаційні листи Управління Держпраці у Кіровоградській області.

 

Довідка. Захід проведено з метою допомоги бджолярам області та їх об'єднанням підвищити ефективність діяльності, ознайомити їх із новими перспективними технологіями, можливостями кооперації та кластеризації у бджільництві в рамках партнерства Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати з ініціативою Європейського Союзу "EU4Business", Європейським банком реконструкції та розвитку, Кіровоградською обласною державною адміністрацією та міською радою м. Кропивницького.

  

      

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)