Проведена роз’яснювальна робота в СФГ «Центр» і ПСП «Бирзулове»

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Віктор Куліш провів превентивний захід з  колективом СФГ «Центр» у Добровеличківському районі, а головний державний інспектор цього ж відділу Геннадій Сасов – у ПСП «Бирзулове» у Новомиргородському районі.

 

 З працівниками СФГ «Центр» розглянуті питання стосовно створення безпечних умов праці, організації робіт з підвищеною небезпекою, інструктажів з охорони праці та допуску працівників до самостійної роботи, виконання робіт за договорами цивільно-правового характеру.

Геннадій Сасов акцентував на ризиках та небезпечних факторах під час роботи зернонавантажувачів та зерноочисних машин на зернотоках згідно з НПАОП 01.0-1.02-18  «Правила охорони праці у сільськогосподарському виробництві»(п.4 розд.4 гл. ІV «Не дозволяється експлуатувати машини і обладнання без захисних огорож та кожухів») таНПАОП 0.00-7.14-17 «Вимоги безпеки та захисту здоров’я під час використання виробничого обладнання працівниками» (п.8 гл. ІІІ «Якщо існує небезпека через механічний контакт із рухомими частинами виробничого обладнання, що може призвести до нещасних випадків, його частини обладнуються захисними огородженнями чи пристроями для унеможливлення доступу до небезпечних зон або пристроями для зупинення руху небезпечних частин до моменту досягнення небезпечних зон»). Під час заходу були вручені інформаційні буклети з охорони праці в АПК.

Фахівці Управління проінформували про кримінальну відповідальність за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору та наявність заборгованості із виплати заробітної плати, а також про обов’язковість застосування засобів індивідуального захисту у зв’язку із поширенням захворюваності на коронавірус.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)