Перевірено оздоровчий табір «Бригантина»

Фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області 6 серпня 2020 року здійснили перевірки готовності до надання послуг закладом оздоровлення та відпочинку дітей ТОВ «ДОЗ Бригантина»  до одної зміни у серпні 2020 року.

 Перевірки проводились в порядку, визначеному Законом України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» на виконання п.5 доручення Прем’єр-міністра України від 28.05.2020 № Д20002/1/1-20 та на виконання розпорядження голови ОДА.

Фахівці Управління у складі обласної комісії та під час позапланових перевірок виявили ряд порушень законодавства з питань охорони та гігієни праці. Зокрема, були відсутні плани-графіки проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці для працівників закладу; комплексні заходи щодо досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища. Допущений до роботи водій, який не пройшов спеціальне навчання і перевірку знань з питань охорони праці (Правила охорони праці на автомобільному транспорті). Підприємством не проведено декларування робіт з підвищеної небезпеки, а саме, роботи, що виконуються на висоті понад 1,3 метра.

Під час обслуговування електрогосподарства, як одного з видів небезпечних робіт, не складено та не погоджено в органах Держпраці список осіб, що мають право оперативних переговорів. Не ведуться журнали обліку робіт за нарядами і розпорядженнями та обліку відмов та аварій в роботі електрообладнання і мереж; відсутній графік протиаварійних і протипожежних тренувань; відкрито прокладені заземлювальні провідники не мають фарбування, яке їх відрізняє від іншого обладнання.

Також встановлено, що електротехнічний персонал допущенний до виконання функціональних обов’язків без проходження профілактичного наркологічного огляду (відсутній сертифікат). Увагу керівництва закладу звернено на контроль за забезпеченням спецодягом та ЗІЗ найманих працівників, а до роботи в шкідливих та небезпечних умовах праці необхідно допускати після проходження попереднього медичного огляду щодо придатності працівника виконувати дану роботу.

Обласній комісії з проведення перевірки стану готовності та роботи дитячого оздоровчого закладу надано довідку про виявлені порушення, а за наслідками позапланових перевірок підписано акти та видані приписи обов’язкові до виконання.

Дотримання вимог законодавства з питань охорони та гігієни праці знаходиться на постійному контролі в Управлінні Держпраці у Кіровоградській області протягом всієї оздоровчої кампанії.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)