Дотримання правил охорони та гігієни праці під час роботи дитячих оздоровчих закладів обговорено підчас засідання в ОДА

Про початок роботи дитячих оздоровчих закладів йшлося під час засідання міжвідомчого оперативного штабу з координації та проведення оздоровчої кампанії в облдержадміністрації. Під час обговорення проблемних питань начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області Ірина Чирва-Репетир наголосила, що лише після висновків комісії з проведення перевірок стану готовності та роботи дитячих оздоровчих закладів, затвердженої розпорядженням голови ОДА та позапланових перевірок територіальних органів Держпраці, ДСНС та Держпродспоживслужби можливо прийняти рішення про готовність таборів до одної зміни у серпні 2020 року.

 Фахівець також попередила про позапланові перевірки організації безпечних та здорових умов праці, під час яких акцент робиться на стані охорони праці, електробезпеки та гігієни праці (забезпечення ЗІЗ).

За наслідками засідання прийнято розглянуто можливість відкриття на Кіровоградщині таборів «Бригантина» у Новоархенгельському районі та «Чайка» у Гайвороні.

6 серпня поточного року фахівці Управління проведуть позапланову перевірку ТОВ «ДОЗ Бригантина» та візьмуть участь у роботі обласної комісії з проведення перевірок стану готовності та роботи дитячих оздоровчих закладів.

Питання відкриття ТОВ «ДОЗ Чайка» Гайворонського району ще остаточно не вирішено.

Як повідомила головна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук, у своїй роботі табори будуть керуватись постановою №43 головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, у якій визначені тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку на період карантину.

Серед основних рекомендацій такі:

1. Прийматимуть до закладів тих дітей, які проживають у межах регіону, де розташовується табір.

2. Під час прийому до табору, а також під час усього відпочинку кожного дня діти проходитимуть температурний скринінг. Усі показники фіксуватимуть у журнал.

3. До закладу не допускатимуться діти, у яких під час прийому виявили ознаки респіраторних захворювань або температуру тіла понад 37,2 °C.

4. Діти, у яких температура підвищилась уже під час відпочинку, будуть ізольовані. Згідно алгоритму дій, медпрацівник табору має викликати «швидку», яка доставить хворих до лікарні для встановлення діагнозу.

5. Роботу працівників оздоровчих закладів організовуватимуть «вахтовим» методом у межах однієї зміни. Персонал аналогічно буде проходити щоденний скринінг. У разі виявлення симптомів хвороби людей ізолюватимуть і доставлятимуть до медзакладів для обстеження і проходження тестування на коронавірус.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)