Триває інформаційна кампанія з протидії торгівлі людьми

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, що здійснюється з метою отримання прибутку з експлуатації чоловіків, жінок і дітей. Це також кримінальний злочин, який карається згідно з Кримінальним кодексом України позбавленням волі на строк від 3-х до 15-ти років.

Дохідність цієї індустрії в світі середньорічно перевищує 150 млрд дол США (за даними Міжнародної організації праці).

 Починаючи з 2000 року за допомогою до неурядових організацій звернулось понад 16 тис українців, які постраждали від торгівлі людьми. Тенденція останніх років свідчить про те, що переважно в ситуації експлуатації серед українців потрапляють чоловіки.

Працюй безпечно" - це проєкт, спрямований на протидію торгівлі людьми. Для тих, хто шукає нову роботу в Україні чи закордоном, проєкт дає відповіді на важливі питання. Як підготуватись до працевлаштування в іншій країні? Як виявити шахраїв, які намагаються обдурити вас під час укладання трудової угоди? І, що робити, коли ви, ваші родичі чи знайомі опинились перед небезпекою потрапляння в трудове рабство? Чи постраждали від торгівлі людьми?

Сторінку створено в рамках кампанії з інформування про ризики торгівлі людьми, що проводиться спільними зусиллями Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Міністерством соціальної політики в Україні, Представництвом МОМ в Україні та громадською організацією А21. Зусилля Координатора проектів в цій кампанії фінансово підтримують Уряд Канади та Місія США при ОБСЄ.

 Долучайтесь до проведення он-лайн кампанії з протидії торгівлі людьми:

Підпишіться на сторінку #працюйбезпечно; 

Розповідайте про сторінку на доступних ресурсах;

Додавайте коментарі під постами;

Запрошуйте  партнерів на сторінки в ФБ та Інстаграм  

Посилання на сторінки:

 Фейсбук:   @work.safe.ua

 Інстаграм: @work_safe_ua

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)