В ФГ «Високобайрацьке» відбулася нарада стосовно безпеки праці під час проведення зернозбиральних робіт

Заступник начальника відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Кіровоградській області Іван Приймак провів нараду з працівниками ФГ «Високобайрацьке» (Кіровоградський район) з питань попередження виробничого травматизму та безпеки праці під час проведення зернозбиральних робіт.

 Іван Приймак довів до відома учасників наради основні пріоритети діяльності Управління Держпраці у Кіровоградській області. Проінформував про стан виробничого травматизму за 2019 рік в агропромисловому комплексі та  акцентував  увагу  на ризиках та небезпечних факторах під час проведення зернозбиральних робіт відповідно до вимог «Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві » НПАОП 01.0-1.02-18.   

Особливу увагу було зосереджено на підвищенні відомчого контролю за станом промислової безпеки та охорони праці на виробництві; своєчасності проведення всіх організаційних заходів по забезпеченню безпечних і здорових умов праці (навчання, інструктажі, медогляд) та забезпечення належного контролю за дотриманням вимог безпеки відповідальними посадовими особами. Іван Приймак вказав на дотримання вимог під час ремонту сільськогосподарської техніки в ремонтних майстернях. Звернув увагу на наявність дозволів на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки. Наголосив на необхідності забезпеченості спецодягом, засобами індивідуального захисту найманих працівників та організації виробничого процесу в польових умовах (місця харчування, відпочинку, ремонту техніки) тощо.

 

 

           

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)