Інспектор праці здійснила інформаційні відвідування магазинів Світловодська

Після послаблення карантинних обмежень інспектори праці здійснюють інформаційні відвідування роботодавців. Наразі, головними темами таких відвідувань є недопущення використання незадекларованої праці та профілактика нещасних випадків з працівниками під час роботи. В першу чергу, увага інспекторів праці концентрується на найбільш ризикованих для використання незадекларованої праці та травмонебезпечних сферах господарювання (будівництво, сільське господарство, торгівля, організація харчування, тимчасове розміщування, АЗС тощо). 

 У рамках інформаційно-роз'яснювальної роботи, яка спрямована на запобігання використанню незадекларованої праці та нещасним випадкам на виробництві, а також для забезпечення роботодавців і працівників технічною інформацією та консультаціями щодо найбільш ефективних способів дотримання законодавства та нормативно-правових актів, інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області Інна Кривенко здійснила інформаційні відвідування торгівельних магазинів м. Світловодська.

Інспектор нагадала про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, звернула увагу на питання виробничого травматизму у соціально-культурній сфері та навела приклади профілактичних заходів, які допоможуть  вберегти працівників від небажаних каліцтв на роботі.

Інна Кривенко вкотре нагадала про обов'язок кожного роботодавця та працівників дотримуватись умов адаптивного карантину та у повній мірі виконувати протиепідемічні заходи.

Інформаційна робота у даних напрямках триватиме і надалі.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)