Запитуйте-відповідаємо!

Скільки декларацій про відповідність складається, якщо на певний вид продукції поширюється дія кількох технічних регламентів?

Роз'яснення надає головний державний інспектор  відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Держпраці в області Станіслав Сітнік.

 У разі, якщо на певний вид продукції поширюється дія кількох технічних регламентів, що вимагають складання декларації про відповідність, повинна бути складена єдина декларація про відповідність стосовно всіх таких технічних регламентів, якщо це передбачено відповідними технічними регламентами. В такій декларації про відповідність повинні бути зазначені відповідні технічні регламенти, включаючи відомості про їх офіційне опублікування.

Єдина декларація про відповідність може мати форму досьє, яке складається з відповідних окремих декларацій про відповідність.

         Для отримання такої декларації  продукція має пройти процедуру оцінки всім технічним регламентам, а  потім – виробник має скласти декларацію про відповідність такої продукції.

Довідково.

Зазначене викладено у ч.4 ст. 28Закону України«Про технічні регламенти та оцінку відповідності».

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)