Відбувся превентивний захід з розповсюджувачем твердопаливних котлів в області

Ділерам  ПП «Альтеп-центр», які у регіоні займаються розповсюдженням котлів та комплектуючих до них,  посадовими особами Управління Держпраці в області проведений інформаційно-роз’яснювальний захід.

Присутнім   роз’яснено, що твердопаливні котли можуть бути розміщені на ринку і введені в експлуатацію за умови їх відповідності вимогам  Технічного регламенту обладнання, що працює під тиском, належного монтажу, технічного обслуговування та використання за призначенням.

 

Також, під час заходу наголошено, що демонстрація обладнання, що працює під тиском, або агрегатів, які не відповідають вимогам  Технічного регламенту обладнання, що працює під тиском, під час проведення ярмарків, виставок чи інших подібних заходів здійснюється за наявності видимого позначення, на якому чітко зазначено, що таке обладнання та агрегати не можуть бути введені в обіг або надані на ринку до приведення їх у відповідність з вимогами цього Технічного регламенту. Демонстрація обладнання, що працює під тиском, або агрегатів може проводитися лише за умови здійснення належних заходів безпеки.

Особлива увага присутніх була зконцентрована на обов’язках уповноважених представників, які визначаються на підставі письмового доручення виробника. Уповноважений представник повинен  виконувати завдання, визначені в дорученні. Доручення повинно давати змогу уповноваженому представнику виконувати обов’язки, зокрема щодо:

зберігання декларації відповідності та технічної документації для надання їх на запити органів державного ринкового нагляду протягом 10 років після введення в обіг обладнання, що працює під тиском, або агрегата;

надання на обґрунтований запит органу державного ринкового нагляду всієї інформації та документації, необхідної для доведення відповідності обладнання, що працює під тиском, або агрегата;

забезпечення на вимогу органу державного ринкового нагляду співпраці з ним стосовно заходів, які вживаються для усунення ризиків, що становить, на який поширюється дія доручення, одержаного уповноваженим представником.

Після заходу присутні отримали вичерпні відповіді на поставлені питання та запропонували проводити подібні заходи регулярно.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)