На нараді обговорено комплекс заходів щодо запобігання виробничого травматизму в «Новоукраїнському РЕМ»

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області, відділом машинобудування та енергетики з метою поліпшення стану охорони праці та попередження виробничого травматизму, в «Новоукраїнському РЕМ» ПрАТ «Кіровоградобленерго» проведено семінар нараду «Щодо  виконання  вимог  організаційних та технічних заходів безпеки  при виконанні робіт   в  електроустановках   вище 1000 В»

       У проведенні  наради взяли  участь посадові особи, та працівники  підприємства. Учасників заходу ознайомили  з правами і обов’язками працівників, а також з пільгами та компенсаціями  згідно  вимог Закону України про «Охорону праці», «Порядку  розслідування та веденням обліку нещасних випадків», необхідності виконання  «Правил безпечної експлуатації електроустановок». 

        На нараді проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт в електроустановках , а саме – порушення «Правил безпечної експлуатації електроустановок» працівниками ПрАТ «Кіровоградобленерго» в Голованівському і Маловисківському РЕМ та інших підприємств, доведено про вжиття наглядовим органом дієвих заходів стосовно роботодавців, які допустили випадки травматизму.

     Головний  державний  інспектор  відділу нагляду в машинобудуванні  та   енергетиці  управління Держпраці у Кіровоградській області  П.Третяк  розкрив тему виконання робіт в електроустановках  вище 1000 В. особливу увагу було звернуто на складання наряду допуску його оформлення, об’єктивності проведення цільового інструктажу диспетчерами перед початком роботи, загострено питання по використанню засобів захисту при виконанні робіт, їх зберіганні та підготовці робочого місця перед початком роботи, обов’язковості та строгої послідовності виконання технічних заходів безпеки, нагляду під час виконання робіт оформлення переривів та закінчення робіт. По запобіганню нещасних випадків було детально розглянуто нещасний випадок з смертельним наслідком, який стався в Голованівському РЕМ. П.Третяком доведено до персоналу, що Правила написані кров’ю людей, є обов’язковими до виконання та являються законом, при їх порушенні  несуть за собою  притягнення  до кримінальної, адміністративної, дисциплінарної і матеріальної відповідальності. В даному випадку порушення закону призвело до смертельного наслідку.    По закінченні наради  було надано відповіді на запитання та консультації. 

Довідково: На   ПрАТ «Кіровоградобленерго» за 2019 рік сталося три випадки виробничого  травматизму, один з них з смертельним наслідком.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)