Проведено нараду перед допуском атракціонної техніки до сезонної експлуатації

За ініціативи Управління Держпраціу Кіровоградській області на комунальному підприємстві «Світловодський парк культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка » (Світловодськ) пройшла інформаційно - тематична нарада перед допуском  атракціонної  техніки до сезонної експлуатації  на тему « Організація безпечної експлуатації  та обслуговування  атракціонів».

  На жаль, COVID-19 не дозволив почати сезон експлуатації атракціонів своєчасно, тому і нараду організовано на два місяці пізніше.

В нараді  взяли  участь головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку Управління Держпраці в області Анатолій Шумейко, страховий експерт з охорони праці Світловодського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Сергій Якименко , директор комунального  підприємства «Світловодський парк культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка » Юрій Колос , завідуючий  атракціонами підприємства  Юрій Крамаренко та працівники, що експлуатують атракціони.

Розглянуті основні вимоги «Правил будови і безпечної експлуатації  атракціонної техніки». Особливу увагу приділено питанням технічного обслуговування атракціонів. Нагадано  порядок допуску атракціонної техніки на початку кожного сезону після ремонту та перерви в експлуатації.  Розглядалися причини нещасних випадків і аварій,  які траплялися при експлуатації атракціонів та заходи щодо зменшення ризику виникнення аварійних ситуацій, дії обслуговуючого персоналу при екстремальних ситуаціях: виникнення пошкоджень і відмов, нещасних випадків, пожеж, несприятливих погодних умов. Запропоновано Юрію Крамаренку, як працівнику,  відповідальному за утримання атракціонів у справному стані та за їх безпечну експлуатацію, посилити контроль за наявністю  та дотриманням  вимог інструкцій обслуговуючим і ремонтним  персоналом.                                          

   Також надана інформація про недопущення використання незадекларованої праці. Наголошено, що офіційно працевлаштований громадянин має право на гідні і безпечні умови праці, регулярну виплату заробітної плати не нижче мінімальної, страхування на випадок тимчасової втрати працездатності, безробіття та нещасного випадку на виробництві, офіційні відпустки. 

   Цього року робота парку розпочалася в умовах дії адаптивного карантину, тому на нараді були розглянуті також питання дотримання працівниками і відпочиваючими  протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню респіраторної хвороби COVID-19.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)