Тривають позапланові перевірки закладів охорони здоров’я щодо подання повідомлень про кожний встановлений факт інфікування медичних працівників COVID-19

Захворювання медичних працівників на COVID-19 під час виконання службових обов’язків є гострим професійним захворюванням і повинно розслідуватись відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою КМУ від 17.04.2019 № 337.

 На виконання окремого доручення Голови Держпраці протягом червня-липня 2020 року, з урахуванням інформації  Департаменту охорони здоров`я Кіровоградської обласної державної адміністрації, проводяться позапланові перевірки закладів охорони здоров’я щодо своєчасності надання повідомлень про кожний встановлений факт інфікування медичних працівників COVID-19.

    За даними ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України», на сьогодні в області зареєстровано 182 випадки захворювань на гостру респіраторну хворобу COVID-19  серед працівників закладів охорони здоров’я. Із них щодо 94 випадків надійшли повідомлення до Управління Держпраці у Кіровоградській області від 28 медичних закладів.

Станом на 22 червня поточного року головні державні інспектори відділу нагляду в АПК та СКС та відділу з питань гігієни праці Управління провели перевірки 12 закладів охорони здоров’я щодо 54 працівників. Встановлено, що 9 закладів охорони здоров’я провели розслідування випадків захворювання медичних працівників на COVID-19 комісіями закладів.

Щодо працівників 3 закладів видано приписи за неподання повідомлень про кожний встановлений факт інфікування медичних працівників та дано терміни усунення порушень. Під час перевірки також встановлено відсутність в закладах або нереєстрацію випадків гострого професійного захворювання в журналі реєстрації осіб, що потерпіли від нещасних випадків (гострих професійних захворювань (отруєнь) на виробництві, що є порушенням п. 26 Порядку
розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві № 337.

Станом на 22.06.2020 року 2 приписи виконано. Робота продовжується.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)