Фахівці управління надають технічні консультації та роз’яснення з легалізації праці

Фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області продовжують надавати технічні консультації працівникам та посадовим особам суб’єктів господарювання. Заступник начальника відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Максим Кирилюк в робочому порядку відвідав ТОВ «Прогрес-2010» (м. Кропивницький). Підприємство спеціалізується на виробництві фарб, лаків та мастик.

  Присутніх поінформовано про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, фахівець Управління надав технічну консультацію про найбільш ефективні способи дотримання законодавства з питань охорони праці, під час експлуатації технологічних транспортних засобів.

  Максим Кирилюк нагадав присутнім про проходження щорічного технічного огляду відповідно до "Порядку проведення державного технічного огляду великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів", затвердженого Наказом Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 27 січня 2010 року №9 та наголосив, що усі роботи, мають виконуватися відповідно дозатверджених технологічних процесів, які регулюються нормативно-технічними документами.

 Увагу акцентовано на технологічних картах, що регламентують технологічні  процеси та  мають містити вимоги безпеки під час їх виконання. Надання роз’яснень проводиться з урахуванням змін до постанови Кабінету Міністрів України № 1107 від 26.10.2011, зазначених в постанові Кабінету Міністрів України № 207 від 03.03.2020 щодо декларування робіт підвищеної небезпеки.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)