Проведено нараду з керівником та фахівцями спеціалізованої організацій з обслуговування ліфтів

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку Управління Держпраці в області Сергій Атамась провів нараду з керівником та фахівцями спеціалізованої організації з обслуговування ліфтів ТОВ «Ліфт-Сервіс-Плюс».  

 Особливу увагу приділено дотриманню вимог безпеки під час виконання робіт з ремонту та обслуговування ліфтів, безпечній експлуатації устаткування та обладнання та приведення їх діяльності відповідно до вимог нормативно-правових актів. Зроблено акцент на посилення контролю за станом охорони праці та трудовою дисципліною на виробничих об'єктах ліфтового господарства, дотримання посадовими особами та працівниками підприємства вимог інструкцій з охорони праці під час організації та виконання робіт підвищеної небезпеки.

«Нині особливо гостро проявилася проблема зносу матеріально-технічного стану ліфтового обладнання» - зазначив  Сергій Атамась.

Керівництву підприємства рекомендовано: тримати на постійному контролі питання отримання декларації на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки; чітко розподілити функції, обов’язки, відповідальність працівників та обслуговуючого персоналу щодо експлуатації, ремонту, обслуговування технологічного устаткування та обладнання; запропоновано популяризувати серед мешканців безпечні методи користування ліфтами, формування такої моделі поведінки, що сприяла б комфортному та безпечному проживанню.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)