Встановлені порушення в частині доплат працівникам медичних закладів області

Упродовж 1-4 червня фахівці Управління Держпраці у Кіровоградській області розпочали 10 інспекційних відвідувань у медичних закладах області з питань додержання законодавства про працю при нарахуванні та виплаті заробітної плати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

 Інспекційні відвідування розпочаті в Кропивницькому, Світловодському, Гайворонському, Вільшанському, Голованівському, Компаніївському, Бобринецькому районах та в обласному центрі. За результатами відвідування медичного закладу у Кропивницькому встановлено порушення законодавства про працю в частині неправильного нарахування доплат двом працівникам – фельдшеру і водію (300 відсотків до місячного окладу). Керівнику медзакладу надано обов’язковий до виконання припис, згідно з яким необхідно усунути порушення в місячний термін. Також складено та буде передано до суду протокол для притягнення керівника до адмінвідповідальності.

Інспекційні відвідування проводяться на виконання доручення Прем’єр-Міністра України від 25 травня 2020 року №20930/1/1-20 та окремого доручення Голови Держпраці. Інспекційними відвідуваннями будуть охоплені всі медичні заклади області.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)