Привітання Голови Держпраці з Днем охорони праці

Шановні працівники, роботодавці та колеги!

 У зв’язку з курсом України на євроінтеграцію, першочерговим завданням є не тільки формальне приведення законодавства країни у відповідність до вимог Європейського Союзу, але і реальне втілення в життя тих основних норм і цінностей, які лежать в основі державної політики ЄС, основною з яких є права і свободи людини. З того часу Україною було чимало зроблено у наближенні до встановленої мети, проте ще багато питань залишилося невирішеними.

Виклики сьогодення у вигляді пандемії коронавірусної інфекції COVID – 19, яка охопила увесь світ і яка чинить негативний вплив не тільки на глобальний ринок праці і трудові відносини, а й створює нові, і по своїй суті надзвичайні загрози для виконання головного завдання усієї галузі охорони праці – збереження життя і здоров’я працівників.

Традиційно відзначення Дня охорони праці в Україні проводиться за тематикою визначеною Міжнародною організацією праці, яка цього року присвячена проблемі інфекційних захворювань з особливою увагою на коронавірусну інфекцію. Девізом Дня охорони праці – 2020 є: «Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя».

У світлі цієї загрози особливо актуальним постає питання вжиття попереджувальних заходів щодо безпеки і здоров’я медичних працівників у всіх аспектах їх роботи.

Запровадження карантинних заходів унеможливлює традиційне відзначення Всесвітнього дня охорони праці, а проведення масштабних заходів з великою кількістю учасників є недоцільним і навіть небезпечним для здоров’я кожної окремої людини і нації в цілому. Тому перенесення заходів з відзначення дня безпеки і здоров’я на роботі в онлайн сьогодні є ефективним засобом щодо профілактики розповсюдження коронавірусної інфекції.

Саме зараз весь світ об’єднується проти пандемії і ми повинні вжити заходи, спрямовані на збереження життя, здоров’я і працездатності людини у процесі трудової діяльності.

Будьмо соціально відповідальними, дотримуймося карантинних заходів і спільними зусиллями ми переможемо цю хворобу!

Голова Держпраці                   Ігор Дегнера

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)