У КП «Житлово-експлуатаційна організація № 4» нагадано правила з охорони праці при роботі у замкнених просторах

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці в області Галина Спіріна та заступник начальника відділу Тетяна Петрова провели лекцію з питань аналізу виробничого травматизму, створення належних умов праці для посадових осіб та представників трудового колективу комунального підприємства «Житлово-експлуатаційна організація № 4» міської ради міста Кропивницького.

 Присутнім нагадано правила з охорони праці при роботі у замкнених просторах працівниками водопровідно-каналізаційного господарства та можливі причини нещасних випадків. Це незадовільна організація газонебезпечних робіт відповідальними особами підприємств; непроведення приладової перевірки повітряного середовища перед виконанням газонебезпечних робіт; виконання робіт без засобів індивідуального захисту; допуск до виконання робіт підвищеної небезпеки осіб, які не мали відповідної кваліфікації; недодержання працівниками вимог інструкцій з охорони праці.

Наголошено, що ефективними заходами усунення причин нещасних випадків є належна організація інструктування, навчання з охорони праці, дієвий контроль та нагляд за охороною праці, зміцнення трудової та виробничої дисципліни, дотримання провила дорожнього руху та виконання вимог пожежної безпеки.

Головний державний інспектор відділу державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Олена Муфазалова надала консультацію з питань Технічного регламенту засобів індивідуального захисту та загальної безпечності нехарчової продукції. Наголошено на неможливості використання засобів захисту дихальних шляхів, які не відповідають вищезазначеному Технічному регламенту у зв’язку з поширенням інфекції COVID-19 на вітчизняному ринку.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)