До уваги суб’єктів господарювання та експертних організацій !

Держпраці рекомендує суб’єктам господарювання та експертним організаціям, які виконують експертизу стану охорони праці та безпеки промислового виробництва звернути увагу на найбільш поширені недоліки в документації під час оформлення дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

 Недоліки у заяві на одержання дозволів

Подана заява не відповідає формі, наведеній у додатку 4 Порядку.

У заяві перелік робіт не відповідає переліку, що зазначений у додатку 2 Порядку та у висновку експертизи.

У заяві назва устатковання підвищеної небезпеки не відповідає назві переліку устатковання, що наведена у додатку 3 Порядку та у висновку експертизи.

У заяві не зазначено повний перелік машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, які підприємство буде експлуатувати та/або проводити їм технічний огляд, випробування, експертне обстеження, монтаж, демонтаж, налагодження, ремонт, технічне обслуговування, реконструкцію.

Недоліки у висновках експертизи

Висновки надходять без захисту сторінок.

Висновки розробляються експертними організаціями, в яких у сфері акредитації органу з інспектування не зазначено види робіт та перелік машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, на які розробляються висновки експертизи.

Також Держпраці наголошує, що згідно з законодавством документи дозвільного характеру видаються на безоплатній основі. Будь-які пропозиції щодо посередництва чи сприяння в отриманні дозволу не відповідають закону. Будьте обачними, щоб не потрапити до рук шахраїв.

 

Джерело: http://dsp.gov.ua

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)