На Світловодському міському комунальному підприємстві «Комбінат комунальних послуг» відбулася нарада щодо створення безпечних умов праці під час виконання робіт на висоті

Нараду за ініціативою Управління Держпраці у Кіровоградській області  організувало керівництво Світловодського міського комунального підприємства  «Комбінат комунальних послуг» за участю головного державного інспектора Управління Анатолія Шумейка та страхового експерта з охорони праці Світловодського відділення управління виконавчого Фонду соціального страхування України у Кіровоградської області Сергія Якименка. У нараді взяли участь керівник підприємства Олександр Плахотний, спеціалісти та керівники структурних підрозділів комбінату.

 Фахівці акцентували увагу присутніх на забезпеченні працівників необхідними засобами захисту і використанні їх за призначенням, урахуванні метеорологічних умов а також стані здоров’я  працівників, які виконують роботи на висоті, міцність і стійкість огороджень, риштувань, драбин, забезпеченні необхідної освітленості на робочих місцях та безпечні проходи до них, виконання організаційних  та технічних заходів, передбачених  нормативно – правовими  актами з охорони праці.

Звернуто увагу на те,  що на кожному підприємстві, залежно від місцевих умов  і   особливостей виробництва, роботодавець затверджує наказом перелік робіт на висоті, які виконуються  за нарядами – допусками,  а роботи , не передбачені цим  переліком, виконуються за  розпорядженням  осіб, яким надано право видачі  нарядів і розпоряджень. Надано інформацію про основні вимоги Правил охорони праці на автомобільному транспорті НПАОП 0.00-1.62-12., Правил охорони праці під час вантажно – розвантажувальних робіт НПАОП 0.00-.71-13. Учасники також зупинилися на вимогах Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання НПАОП 0.00-1.80-18.  Зокрема, поінформували про виконання робіт вантажопідіймальними кранами та мобільними підйомниками поблизу ВРУ і в охоронних зонах ПЛ та їх відгалуженнях, виконання робіт приводними колисками і колисками для підіймання працівників.

Також були висвітлені питання організації медичних оглядів осіб, які працюють у важких та шкідливих умовах праці, проаналізовані причини та наслідки нещасних випадків, що сталися під час виконання робіт на висоті.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)