Проведено розслідування нещасного випадку, внаслідок якого у Світловодську загинув рибалка

Комісія, утворена наказом Управління Держпраці в області провела спеціальне розслідування нещасного випадку, що стався наприкінці 2019 рокуна Кременчуцькому водосховищі поблизу с. Нагірного Світловодського району з працівником ФОП Безкоровайного Ю. П.

 Нещасний випадок стався з 50-річним рибалкою прибережного лову, який разом з напарником вийшов з бази ФОП на промисел (постановка риболовних сіток) на Кременчуцькому водосховищі в район Саульське - Нагірне – острів «Павлюківка» на човні «Казанка – 2м». В цей час на базі знаходилися знайомі рибалки, які засвідчили, що ніяких нарікань на стан здоров’я та технічний стан човна не було. Після постановки сіток рибалка на базу не повертався та ночував в с. Саульське, де фактично проживав.

Вранці наступного дня працівник телефоном повідомив про улов риби та необхідність залучення людей для перебору сіток. Чекали на його повернення на базу. Зранку почався шторм. Після полудня підприємець почав телефонувати на мобільні телефони рибалки – зв'язок був відсутній. Годину потому розпочалися пошуки зниклого рибалки за допомогою автомобіля та човном.

Пошуки продовжувалися до 03.00 год, а вранці їх було поновлено. Згодом працівники поліції повідомили, що люди знайшли тіло потерпілого на березі пляжу с. Нагірне. Разом з працівниками ДСНС було піднято на поверхню човен, у якому були сітки з рибою.

Вивчивши обставини нещасного випадку, надані матеріали спеціальна комісія дійшла висновку, що нещасний випадок вважається таким, що пов'язаний з виробництвом.

Вид події, що призвів до нещасного випадку – утоплення.

Основна причини виникнення нещасного випадку – організаційні, невиконання інструкцій з охорони праці.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)