До уваги споживачів (користувачів) щодо захисту права на безпечність продукції

Метою здійснення ринкового нагляду є вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів з відповідним інформуванням про це громадськості щодо продукції, яка при її використанні за призначенням або за обґрунтовано передбачуваних умов і при належному встановленні та технічному обслуговуванні становить загрозу суспільним інтересам чи яка в інший спосіб не відповідає встановленим вимогам.

 Під час здійснення заходів державного ринкового нагляду одне з актуальних питань - шляхи отримання інформації про продукцію, яка не відповідає встановленим вимогам.

Ефективним шляхом є повідомлення (звернення) споживачів (користувачів) про таку продукцію.

Стаття 1 Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції» (далі - Закон) визначає, що суспільні інтереси - це безпека життя та здоров'я людей, безпечні умови праці, захист прав споживачів (користувачів), захист довкілля.

Статтею 7 Закону обумовлено звернення споживачів (користувачів) щодо захисту права на безпечність продукції:

споживачі (користувачі) мають право звертатися до органів державного ринкового нагляду за захистом порушеного права на безпечність продукції.

споживачі (користувачі) щодо захисту права на безпечність нехарчової  продукції, можуть подавати звернення до Управління Держпраці у Кіровоградській області, за адресою: вул. Дворцова, 24,      м. Кропивницький, 25006, тел. 32-04-30, E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

Ведення обліку звернень здійснюється згідно вимог «Порядку ведення обліку звернень споживачів (користувачів) та здійснення моніторингу нещасних випадків та випадків заподіяння шкоди здоров'ю людей внаслідок споживання (користування) нехарчової продукції» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.12.2011 №1400)

З метою здійснення моніторингу причин і кількості звернень споживачів, органи ринкового нагляду ведуть облік таких звернень за формою, що затверджується керівником органу ринкового нагляду.

Використовуючи отриману інформацію, у відповідності із статтею 24 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», проводяться позапланові перевірки характеристик продукції у її розповсюджувачів.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)