Відбулося лекційне заняття у КНП «Кіровоградський обласний спеціалізований будинок дитини нового типу Кіровоградської обласної ради»

Фахівець  відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці Ірина Бутенко провела лекційне заняття з питань дотримання вимог охорони праці та профілактики виробничого травматизму з працівниками Комунального некомерційного підприємства «Кіровоградський обласний спеціалізований будинок дитини нового типу Кіровоградської обласної ради». На лекції були присутні медичні та технічні працівники закладу, інженер з охорони праці Ірина Станченко, завідувач господарством Ігор Ковпак та головна медична сестра Людмила Басиста.

 Під час заняття головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Ірина Бутенко поінформувала присутніх про стан та аналіз нещасних випадків у соціально-культурній сфері, у тому числі в закладах охорони здоров’я за останні роки, види та причини, що призводять до виробничого травматизму.

Особливу увагу учасників було звернено на такий вид нещасних випадків в соціально-культурній сфері, як падіння. Серед основних моментів, на які слід звертати увагу, щоб уникнути падіння є стан взуття, у зимовий період - безпечне пересування територією (контроль за посипанням доріжок, відгортання снігу, вільна прохідність шляхів руху), фактор залишкової вологості поверхні, позначення небезпечних ділянок, які можуть стати причиною падіння та до предметів, що розміщені на висоті повинен бути вільний доступ без ухилів, за необхідністю користуватись стрем’янками, які мають бути справними й безпечними. При цьому не можна використовувати стільці, столи, інші випадкові предмети.

Надано роз’яснення відповідно до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 р. №1107 вимоги для проведення декларування відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, зокрема щодо декларування робіт на висоті 1,3 м.

Під час конструктивного діалогу надані роз’яснення на усі питання, що задавалися, працівники закладу отримали інформаційні листи Управління Держпраці у Кіровоградській області «Обережно! Падіння!»

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)