Ліфти житлового фонду: у Кропивницькому ведеться роз’яснювальна робота щодо нових норм їх експлуатації

Для працівників Комунального підприємства «Житлово-експлуатаційна організація № 4» Міської ради міста Кропивницького, які експлуатують та обслуговують ліфтове господарство міста, проведено превентивний захід щодо дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці під час експлуатації ліфтів жилого фонду. 

    Нараду організували головні державні інспектори Управління Держпраці Сергій Атамась та Сергій Бабенко з метою внесення роз’яснень та надання консультативної підтримки в частині дотримання «Технічного регламенту ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів», затвердженого постановою КМУ від 21.06.2017 року № 438, який набрав чинності з початку поточного року. Разом з тим, на загальний розгляд для роз’яснень учасникам заходу були представлені зміни у «Правилах будови і безпечної експлуатації ліфтів» (на заміну НПАОП  0.00-1.02-08), які наберуть чинності з початку 2020 року. Відтак, керівникам суб’єктів господарювання рекомендовано вжити невідкладних заходів, аби з початком дії нових Правил працювати у відповідності з їх вимогами.

Користуючись нагодою, фахівці відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Управління зупинились на аналізі причин нещасних випадків пов’язаних з експлуатацією ліфтів, які мали місце впродовж року на території України. Тим самим, рекомендували присутнім взяти даний аналіз до уваги з метою попередження та недопущення подібного на своїх експлуатаційних об’єктах.

Фахівці управління вкотре наголосили на обов’язковому прийнятті суб’єктами господарювання невідкладних заходів щодо врегулювання утримання, обслуговування та експлуатації ліфтів у відповідності із законодавчими актами. В свою чергу нагадали про відкритість у разі необхідності методично-консультативної підтримки.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)