У ТОВ "СТІЛМ" проведена тематична нарада та практичні тренування

Нарада організована за ініціативою Управління Держпраці у Кіровоградській області керівництвом підприємства за  участю  головного державного інспектора Управління Держпраці Анатолія Шумейка  та страхового експерта з охорони праці Світловодського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградської області Сергія Якименка.

 У заході взяли участьінженер з охорони праці підприємства Олександр Пасько, особи, відповідальніза безпечне проведення робіт вантажопідіймальними кранами, відповідальні  за утримання обладнання в справному стані, інші посадові особи та працівники.

Присутнім була надана інформація про основні вимоги Правил охорони праці під час експлуатації вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання НПАОП 0.00-1.80-18 та Правил охорони праці під час вантажно-розвантажувальних робіт НПАОП 0.00-1.75-15.

Фахівці Управління  Держпраці та Фонду зупинилися на вимогах нормативно – правових  актів з охорони праці, щодо безпеки  під часнавантаження та розвантаження негабаритів, великовагових і довгомірних вантажів, на вимогах до застосування і розміщення підіймально-транспортного устаткування, механізмів, пристосувань та огороджень, обов’язках стропальників при обв’язці та зачіплюванні вантажів.

Проаналізовано нещасні випадки, які траплялися останнім часом в місті Світловодську під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт  та  причини, які привели до цих випадків. Наводились  приклади типових порушень, які приводять до виробничих травм.

Наприкінці  наради були проведені практичні тренування із безпечного проведення навантаження  та розвантаження негабаритів, великовагових і довгомірних вантажів.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)