Методично-консультативну допомогу з питань гігієни праці отримав Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Бобринця

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Кіровоградській області Наталія Струтинська надала методично-консультативну допомогу з питань гігієни праці новопризначеному інженеру з охорони праці Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста Бобринця Руслану Струку.  

 Під час консультації Наталія Струтинська висвітлила питання організації, проходження попередніх та періодичних медичних оглядів, які передбачені Наказом МОЗ № 246 від 21.05.2007 року «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій». Роз’яснено документальне оформлення матеріалів що стосуються напрямку гігієна праці (накази, направлення для проходження попереднього медичного огляду та інше).

Особливу увагу звернула на мету проведення попередніх та періодичних медичних оглядів, тобто важливим фактором є визначення стану здоров’я працівника  та можливості виконувати без погіршення стану здоров’я його професійних обов’язків. А також на розробленні та впровадженні заходів для зниження або усунення небезпечних і шкідливих для здоров’я виробничих факторів, для профілактики попередження виникнення професійної захворюваності. 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)