У ТОВ «ОЕЗ Градолія» відбувся семінар з питань електробезпеки

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Павло Третяк провів для працівників та посадових осіб ТОВ «ОЕЗ Градолія» семінар щодо вимог організаційних та технічних заходів безпеки при виконанні робіт в  електроустановках  до і  вище 1000 В».

 На підприємстві працівники обслуговують підстанції 10,0,4 кВ, а також складне електрообладнання, встановлене у вибухонебезпечних та пожежонебезпечних приміщеннях.   Учасників заходу ознайомили  з правами і обов’язками працівників, а також з пільгами та компенсаціями  згідно  вимог Закону України про «Охорону праці», «Порядку  розслідування та веденням обліку нещасних випадків», необхідності виконання  «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та «Правил улаштування електроустановок». 

     Головний  державний  інспектор звернув увагу на виконання робіт в вибухонебезпечних та пожежонебезпечних зонах. Обговорено вимоги правил стосовно електрообладнання та виконання робіт в таких зонах і приміщеннях. Загострено питання щодо використання засобів захисту, їх зберігання та періодичних оглядів проведення електротехнічних та механічних випробовувань.

.По закінченню наради  було обговорено фактори,  які вплинули на нещасні випадки та необхідні заходи із запобігання їх виникнення, а також надано консультації і відповіді на запитання.

 

 

    

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)