Відбулася нарада з питань охорони праці та загальної безпечності ліфтів

Під головуванням т.в.о начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Віталія Заніздри відбулася нарада із посадовими особами суб’єктів господарювання - монтажників, розповсюджувачів, уповноважених представників з питань охорони праці та загальної безпечностіліфтів і компонентів безпеки для ліфтів.             Основна мета наради – вирішення проблем ліфтової галузі у реаліях нинішніх умов для забезпечення безаварійної експлуатації ліфтів, а також вимог до поставки та монтажу ліфтового  обладнання.

 Протягом наради   розглянули Технічний регламент ліфтів і компонентів безпеки для ліфтів та ДСТУ EN 81-20:2015 (норми безпеки та експлуатації ліфтів для перевезення пасажирів та вантажів),  ДСТУ  EN 81-50:2015 (норми безпеки щодо конструкції та експлуатації ліфтів, випробування  та перевіряння).

Обговорені питання щодо проведення  кінцевої перевірки ліфта, що буде введений в обіг. Розглянутий порядок повідомлення про продукцію, яку  ввели в обіг/розповсюдили та яка становить ризики для  користувачів, несумісні із загальною вимогою щодо безпечності продукції.

Під час наради акцентовано також увагу на надання  суб’єктами господарювання інформації, що дає змогу ідентифікувати:

будь-якого суб’єкта господарювання, який поставив їм компонент безпеки для ліфтів;

будь-якого суб’єкта господарювання, якому вони поставили компонент безпеки для ліфтів.

Обговорено співпрацю Управління Держпраці з монтажниками, розповсюджувачами ліфтів і компонентів безпеки ліфтівстосовно будь-яких дій, які вживаються для усунення ризиків. На запитання присутніх відповіли головні державні інспектори відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Управління Станіслав Сітнік та відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв’язку Сергій Атамась.

  Учасники наради підтримали пропозицію щодопроведення навчання з питань загальної безпечності нехарчової продукції  (в тому числі ліфтів та іншого обладнання що підпадає під дію інших технічних регламентів) для монтажників і розповсюджувачів ліфтів.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)