Проведено навчання з питань гігієни праці

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці  Управління Держпраці у Кіровоградській області Наталія Струтинська провела навчання  з питань гігієни праці на базі КЗ «Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат Кіровоградської обласної ради» для спеціалістів з охорони праці органів управління освітою райдержадміністрацій, міських рад, ОТГ.

 Під час заходу інспектор висвітлила питання організації, проходження попередніх та періодичних медичних оглядів, зупинилась на загальних вимогах,  дотримання термінів проходження медичних оглядів, зазначених у плані-графіку, які передбачені Наказом МОЗ № 246 від 21.05.2007 року «Про затвердження Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій». Ознайомила з порядком проведення наркологічних, психіатричних оглядів працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки та тих, що потребують професійного добору.

Особливу увагу державний інспектор звернула на забезпечення проведення відповідних оздоровчих заходів Заключного акта у повному обсязі та усуненні причини, що призводять до професійних захворювань.

Під час навчання роз’яснено документальне оформлення матеріалів що стосуються напрямку гігієна праці (накази, направлення для проходження попереднього медичного огляду та інше).

 Учасникам заходу надані буклети на тему «Проведення медичних оглядів».

 

 

 

 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)