«Кіровоградський комбінат хлібопродуктів №2» в черговий раз оштрафовано за невчасну виплату зарплати

На підставі акта інспекційного відвідування Управлінням Держпраці у Кіровоградській області в черговий раз накладено штрафну санкцію на за невчасну виплату заробітної плати на Державне підприємство «Кіровоградський комбінат хлібопродуктів №2»Державного агенства резерву України.

 Інспекційне відвідування проводилось на підставі звернення працівників КХП. Інсектори праці встановили порушення вимог ст. 115 КЗпП України та ст.24 Закону України «Про оплату праці» щодо строків виплати заробітної плати. На день відвідування існувала заборгованість із виплати зарплати перед 75 працівниками в сумі більше ніж мільйон гривень. Також встановлено порушення вимог статті 21 ЗУ «Про відпустки» відносно строків виплати зарплати за час щорічної відпустки, ст 116 КЗпП України щодо розрахунку при звільненні.

За виявлені порушення згідно з абз. 3 ч.2 ст. 265 КЗпП України на суб’єкта господарювання накладено штраф у розмірі 16 692 гривень. Директор комбінату притягнутий до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)