На ТОВ «Новомиргородський цукор» проаналізували стан охорони праці

   Групою фахівців Управління Держпраці у Кіровоградській області проведено планову перевірку дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки ТОВ «Новомиргородський цукор». Результати перевірки свідчать, що профілактика виробничого травматизму під час цукроваріння потребує поліпшення. Зокрема, проведення спеціального навчання, інструктажів з охорони праці, дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, забезпеченню працівників спеціальним одягом та взуттям згідно галузевих норм, працівники заводу, трактористи, водії під час ремонту допускаються до виконання робіт із шкідливими умовами і без спеціального одягу та інших засобів індивідуального захисту. На кагатному полі не виставлені перехідні містки. Порушено окремі положення «Правил будови і безпечної експлуатації трубопроводів пари та гарячої води» та інші нормативно-правові акти.

    Підводячи підсумки перевірки начальник Управління Держпраці у області С.Подорожний особливу увагу звернув на вдосконаленні систем управління охороною праці на підприємстві. Звернув увагу на виконанні вимог безпеки посудин, що працюють під тиском, при експлуатації електро та газового господарства, вантажопідйомних кранів.

     Акцентував увагу, що за рахунок власних коштів підприємство на підставі статті 7 Закону України «Про охорону праці» може здійснювати підвищену оплату праці за роботу в шкідливих умовах праці.

    Особливу увагу керівництва підприємства звернув також на відповідальність за порушення вимог законодавства про працю.

      За результатами перевірки складено акт і видано припис на усунення недоліків.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)