В театрі ляльок проведено семінар щодо безпечного використання електрообладнання

У «Кіровоградському академічному обласному театрі ляльок» проведено семінар-нараду щодо організації безпечної експлуатації електроустановок та електрообладнання.

 Семінар-нараду за ініціативи управління  Держпраці у Кіровоградській області організував відповідальний за електрогосподарство театру Олександр Рябов .

 Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Павло Третяк провів роз’яснення послідовності дій при виникненні нещасних випадків на виробництві та пільги і компенсації потерпілим.

Державний інспектор проінформував присутніх про порядок проведення  робіт в особливо небезпечних приміщеннях, звернув увагу на додаткові вимоги  розділу 3 «Правил будови електроустановок електрообладнання спеціальних електроустановок» НПАОП 40.1-1.32-01 щодо культурно-видовищних будинків і споруд, де зазначено обов’язкова вимога спрацювання автоматичного вводу резерву живлення, додаткові вимоги до освітлення прокладання кабельних ліній та автоматичного спрацювання аварійного освітлення.

Фахівець загострив увагу на використанні працівниками електроінструменту та засобів індивідуального захисту, проведення електротехнічних вимірів та випробувань, ведення журналів їх обліку. Роз’яснено основні вимоги нормативно-правових актів з безпечної експлуатації електроустановок, порядок отримання групи допуску електротехнологічним персоналом. Обговорено проблемні питання із виконання занулення, заземлення та улаштування пристроями захисного відключення. Наголошено на особливостях проведення експертних обстежень,  вимірів  та  випробувань електротехнічною  лабораторією електрообладнання  та  заземлювальних  контурів на  об’єктах  підприємства.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)