Фізичну особу – підприємця ознайомлено з роботою Управління та функціонуванням системи управління охороною праці в деревообробній галузі

За участю заступника начальника  відділу нагляду в агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері  Управління Держпраці в області Івана Приймака відбувся семінар у ФОП Радковський Ю.Ф. (м. Кропивницький).

 Під час заходу були висвітлені основні завдання, структура і напрямки в роботі  Управління Держпраці у Кіровоградській області.

Фахівець Управління зазначив, що навчання та систематичне підвищення рівня знань працівників з питань охорони праці – один з основних принципів державної політики в галузі охорони праці, фундаментальна основа безпеки праці та необхідна умова вдосконалення управління охороною праці та забезпечення ефективної профілактичної роботи щодо запобігання аварій і травматизму на виробництві.

У ході зустрічі  було також проінформовано працівників щодо ефективності функціонування  системи управління охороною праці підприємства, зазначені основні  причини нещасних випадків на виробництві та необхідність виконання вимог охорони праці під час  проведення деревообробних робіт; підготовки  техніки та обладнання до перевезення та переробки  деревини; щодо проходження робітниками спеціального навчання і перевірки знань з питань охорони праці відповідно до «Переліку робіт підвищеної небезпеки» та своєчасного проходження медичних оглядів.

Наголошено, що роботодавець має попіклуватися, щоб умови праці на робочому місці, безпеку технологічних процесів, машин, механізмів, устаткування та інших засобів деревообробного виробництва, стан засобів колективного й індивідуального захисту, які використовує працівник, а також санітарно-побутові умови відповідали нормативним актам з охорони праці. 

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)