У Світловодську обговорено питання стосовно надійної та безпечної роботи обладнання, що працює під тиском

В залі засідань Спільного підприємства - товариства з обмеженою відповідальністю "Світловодськпобут" відбулася консультативна нарада з керівниками структурних підрозділів та відповідальними працівниками щодо справного стану і безпечної експлуатації опалювальних котелень,теплових мереж  та виконання робіт підвищеної небезпеки в опалювальний період.

 Нараду організовано за ініціативи Управління Держпраці у Кіровоградській області за участю головного державного інспектора Управління Анатолія Шумейка та страхового експерта з охорони праці Світловодського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградської області Сергія Якименка. У заході взяли участьдиректор підприємства Сергій Московський, інженер з охорони праці Сергій Зінченко, керівники котелень інших структурних підрозділів.

Обговорено питання стосовно надійної та безпечної роботи обладнання, що працює під тиском, заходи щодо запобігання виникнення аварійних ситуацій та попередження виробничого травматизму.

Фахівці Управління та Фонду зупинилися на вимогах нормативно – правових актів з охорони праці щодо безпеки виробничих процесів, обладнання, на питаннях організації ведення робіт підвищеної небезпеки та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки. Присутнім надано інформацію про основні вимоги Правил охорони праці під час експлуатації обладнання , що працює під тиском НПАОП 0.00-1.81-18, Правил охорони праці під час експлуатації тепломеханічного обладнання електростанцій, теплових мереж і тепловикористовувальних установок НПАОП 0.00-1.69-13,Типової інструкції з організації безпечного проведення газонебезпечних робіт. НПАОП 0.00-5.11-85.

          Присутніх поінформовано про вимоги Технічного регламенту обладнання, що працює під тиском, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 січня 2019 р. № 27 та який набирає чинності 23 січня 2020 року.

         Під час наради звернуто увагу на проведення технічних оглядів обладнання у визначені терміни, а також експертних обстежень обладнання, яке досягло граничного строку експлуатації. Розглянуто питання  організації  своєчасного ремонту обладнання під тиском та допоміжного обладнання, порядок перевірки контрольно-вимірювальних приладів, автоматичних захистів, арматури і живильних пристроїв. Учасникам заходу нагадали про обов`язки працівників, відповідальних за справний стан і безпечну експлуатацію обладнання під тиском та персоналу, на який покладено обов`язки з обслуговування.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)