В театрі імені Кропивницького проведено семінар із безпечного використання електроустановок

Про безпечне виконання робіт при обслуговуванні електроустановок йшлося під час семінару для керівництва та посадових осіб з охорони праціКіровоградського академічного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького.

 Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Павло Третяк ознайомив присутніх із «Правилами безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та «Правилами улаштування електроустановок».

Павло Третяк поінформував про порядок проведення  робіт в  особливо небезпечних  приміщеннях,  додаткові вимоги  розділу 3 «Правил будови електроустановок електрообладнання спеціальних електроустановок» НПАОП 40.1-1.32-01 щодо культурно-видовищних будинків і споруд, де зазначена обов’язкова вимога спрацювання автоматичного вводу резерву живлення, додаткові вимоги до освітлення прокладання кабельних ліній та автоматичного спрацювання аварійного освітлення.

Інспектор загострив увагу використанні працівниками  електроінструменту та засобів  індивідуального захисту, а також проведення електротехнічних вимірів та випробувань, ведення журналів їх обліку. На семінарі роз’яснено та доведено до   присутніх основні вимоги нормативно-правових актів з безпечної експлуатації електроустановок.

Обговорено проблемні питання щодо виконання занулення, заземлення та улаштування пристроями захисного відключення. Наголошено на особливостях проведення експертних обстежень, вимірів та  випробувань електротехнічною  лабораторією електрообладнання  та  заземлювальних  контурів на  об’єктах  закладу.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)