На нараді обговорено комплекс заходів щодо запобігання виробничого травматизму в «Голованівському РЕМ»

Головний державний інспектор відділу нагляду в машинобудуванні та енергетиці Управління Держпраці в області Павло Третяк провів семінар – нараду в «Голованівському РЕМ» ПрАТ «Кіровоградобленерго» щодо вимог  організаційних та технічних заходів безпеки  при виконанні робіт в  електроустановках   вище 1000 В».

 Учасникам заходу наголошено на виконанні вимог Закону України «Про охорону праці», «Порядку розслідування та веденням обліку нещасних випадків», «Правил безпечної експлуатації електроустаново». 

Павло Третяк звернув увагу на проведення цільового інструктажу диспетчерами перед початком роботи, використання та зберігання засобів захисту, підготовці робочого місця, обов’язковості та строгої послідовності виконання технічних заходів безпеки тощо.

Детально розглянуто нещасний випадок з смертельним наслідком, який стався в Голованівському РЕМ. Павло Третяк наголосив, що Правила є обов’язковими до виконання, за їх порушення передбачена кримінальна, адміністративна, дисциплінарна і матеріальна відповідальність. Доведено конкретні приклади нещасних випадків, які виникали на виробництві  з працівниками інших підприємств, а також детальний аналіз по недопущенню їх повторення і виникнення.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)