Управлінням продовжується робота із розгляду планів розвитку гірничих робіт на 2020 рік.

Під головуванням т.в.о. начальника Управління Держпраці у Кіровоградській області Віталія Заніздри проведено розгляд планів розвитку гірничих робіт на 2020 рік по кар’єрах ПАТ «Кіровоградграніт» та  ТОВ «Елгран». У заході також взяли участь завідувач сектору гірничого нагляду Юрій Деменський, головний державний інспектор Олександр Погорілий та директор ДП «Кіровоградський експертно-технічний центр» Володимир Береславський.

   Генеральні директори ПАТ «Кіровоградграніт» Юрій Кайдаш та ТОВ «Елгран» Іван Близнюков надали інформацію щодо діяльності кар’єрів підприємств  у 2019 році та плани на майбутній рік. Перший заступник генерального директора ПАТ «Кіровоградграніт»  Сергій Кучкін надав інформацію про стан дії впровадженої на підприємствах системи управління охороною праці у поєднанні з нарядною системою та шляхи підвищення ефективності її функціонування.

Під час розгляду обговорювалось виконання виробничих показників, заявлених підприємствами у минулорічних планах розвитку гірничих робіт. Представники підприємств звітували про виконання минулорічних протокольних рішень. Розглянуто плани щодо вдосконалення роботи із попередження травматизму на виробництві та комплексні заходи із поліпшення стану охорони праці на наступний рік.

Особливу увагу приділено питанням своєчасного виконання заміни та капітальних ремонтів обладнання підвищеної небезпеки.

Члени комісії звернули увагу на організацію систематичного контролю за станом стійкості укосів відвалів та бортів кар’єрів з метою недопущення випадків їх обрушення. Говорячи про проектні параметри гірничих робіт, підіймались питання відповідності параметрів робочих площадок, запобіжних та транспортних берм нормам проектування та вимогам Правил безпеки.

На сьогодні ПАТ «Кіровоградграніт»  входить до десятки найбільших виробників каменещебеневої продукції в Україні.  ТОВ «Елгран» також є одним з провідних українських підприємств, що спеціалізуються на видобутку і переробці натурального каменю, а його продукція широко відома як на українському ринку, так і у країнах Європи. Підприємство забезпечує повний цикл виробництва - від видобутку сировини до виготовлення продукції будь-якої складності і високої якості.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)