На пленумі профспілки працівників освіти і науки Кіровоградської області – про травматизм в АПК та СКС

20 грудня під час пленуму розглянуто питання «Про хід виконання Програми основних напрямів діяльності обласної організації профспілки працівників освіти і науки України на 2015-2020 роки».

 На запрошення профспілки у пленумі взяла участь Ірина Чирва-Репетир – начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Кіровоградській області, яка під час виступу надала аудиторії інформацію про стан виробничого травматизму в соціально-культурній сфері, у т.ч. закладах освіти.

Аудиторію також поінформовано, підсумки наглядової діяльності та звернуто увагу на основні види та причини випадків травматизму у сфері. Усім присутнім роздані інформаційні листи Управління Держпраці у Кіровоградській області на теми: «Обережно падіння!», «Утримання територій у зимовий період»  та «Новий Порядок розслідування нещасних випадків».

За підсумками засідання пленуму прийняли рішення щодо вжиття першочергових заходів роботи обласної профспілкової організації на 2020 рік, у тому числі стосовно активізації роботи  в напрямку недопущення звуження трудових прав працівників закладів освіти, посилення контролю за дотриманням прав на оплату праці, створення безпечних та здорових умов праці.

Плідна співпраця Управління Держпрці в Кіровоградській області із Кіровоградською обласною організацією профспілки працівників освіти і науки надає суттєві можливості впливу на роботодавців щодо дотримання гарантій на створення безпечних та здорових умов праці, а також соціальних норм згідно вимог чинного законодавства.

Захід відбувся  під головуванням т.в.о. голови обласної організації профспілки освітян Сергія Петрова, за участю президії -  начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації  Володимира Таборанського, заступника начальника цього управління Лідії Шатної та представників районних і первинних  профспілкових організацій працівників освіти і науки області.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)