Про внесення до декларації номера запису з Єдиного державного демографічного реєстру

З січня 2020 року розпочнеться новий етап подання декларації державними службовцями згідно із Законом України «Про запобігання корупції».Роз'яснення з цього питання надає головний спеціаліст із запобігання та виявлення корупції Управління Держпраці в області Ангеліна Мусієнко.

 Крім звичних відомостей, у декларації з'явилась нова вимога – вказувати унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (ЄДДР), який створюється під час оформлення біометричних документів.

Унікальний номер запису (далі – УНЗР) уже мають власники ID-карток та закордонних біометричних паспортів.

Для отримання УНЗР необхідно звернутись до Міграційної служби для оформлення біометричних документів - паспорта громадянина України у вигляді ID-картки або закордонного паспорта.

Унікальний номер запису в Реєстрі є незмінним. 

УНЗР складається з послідовності 8 та 5 цифр, які знаходяться внизу з правої сторони паспорта громадянина Украї­ни або закордонного паспорта. Перші 8 цифр – це дата народження у форматі «рік народження, місяць і дата». Далі йде чотиризначний код від 0001 до 9999 (для чоловіків код непарний і розпочинається з цифр – 0001, для жінок - парний - 0002). Остання цифра контрольна та унікальна. Правові та організаційні засади створення та функціонування Єдиного державного демографічного реєстру визначаються Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Передбачається, що Форма електронної декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, міститиме окреме поле для зазначення УНЗР суб’єкта декларування (розділ 2.1 «Інформація про суб'єкта декларування» декларації) та членів його сім’ї (розділ 2.2 «Інформація про членів сім'ї суб'єкта декларування» декларації).

Суб’єкту декларування необхідно  буде вписувати відомості про свій УНЗР. А також вказати відповідні номери членів сім’ї.

У разі відсутності у суб’єкта декларування або членів його сім’ї УНЗР передбачається можливість обрання суб’єктом декларування відповідного значення цього поля.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)