Проведено семінар-нараду із працівниками КНП «Олександрівська ЦРЛ»

Головний державний інспектор відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку Управління Держпраці в області Сергій Бабенко провів семінар-нараду із працівниками КНП «Олександрівська ЦРЛ». Під час семінару було роз’яснено основні вимоги безпеки під час експлуатації парових медичних стерилізаторів ВК-75, ГК-100.

 Акцентовано увагу на своєчасності проведення навчання та перевірки знань з питань охорони та промислової безпеки для відповідальних осіб та операторів медичних стерилізаторів, забезпеченості операторів спецодягом, засобами індивідуального та колективного захисту, мийними та знешкоджуючими засобами відповідно до встановлених законодавством норм, обов’язковому проведенні технічних оглядів та експертних обстежень, наявності відповідних дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки тощо.                                 

зазначено, що в обов’язковому порядку операторам парових медичних стерилізаторів повинні проводитися не рідше ніж 1 раз на 3 місяці інструктажі з охорони праці на робочих місцях. Відповідно до вимог статті 17 Закону України «Про охорону праці» оператори парових медичних стерилізаторів повинні проходити попередній та періодичні медичні огляди, фінансування та організацію проведення яких зобов’язаний забезпечити роботодавець.

Фахівець Управління надав методичну допомогу щодо дотримання вимог «Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском» (НПАОП 0.00-1.81-18).

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)