Необхідно усвідомлювати і власну відповідальність керівника перед працівниками, гідно оцінювати їхню працю

Начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області взяла участь у черговому засіданні міської робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

 Комісія детально аналізувала і з’ясовувала, чому деякі керівники підприємств Кропивницького не тільки не прагнуть збільшити заробітні плати своїм найманим  працівникам до рівня середніх заробітних плат по відповідних галузях, а й у ІІ кварталі 2019 року спромоглися заплатити їм заробітні плати нижче мінімально встановленої державою «мінімалки».

Минулого засідання члени робочої групи вже заслуховували керівників, які у І кварталі поточного року нараховували заробітну плату нижче мінімально встановленого розміру. Такі підприємства зробили для себе висновки і вже у ІІ кварталі вони не потрапили до «ризикових» списків. Тож результат, хоч і не великий, але є.

- На наше чергове засідання, ми також запросили керівників і бухгалтерів, щоб з’ясувати причини низьких заробітних плат на очолюваних ними підприємствах та наголосили, що «мінімалка» - це гарантований державою «мінімум», - відзначив, звертаючись до підприємців, начальник відділу з питань праці Микола Рибак. - Це оплата некваліфікованої праці, а за освітній рівень, кваліфікацію, відповідальність та інше необхідно належним чином доплачувати.

Джерело

http://kr-rada.gov.ua/news/miska-vlada-kropivnitskogo-na-storozhi-prav-lyudey-pratsi.html

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)