На колегії Управління вирішено посилити заходи із подолання виробничого травматизму

Роботу за 9 місяців поточного підсумовано під час засідання колегії Управління Держпраці в області, яке 1 листопада поточного року провели т.в.о начальника Управління Віталій Заніздра та заступник начальника Управління Оксана Харченко.

 Першим детально розглянуто ситуацію щодо стану виробничого травматизму в області, який зріс відповідно до минулорічного періоду та шляхи вирішення цієї проблеми. Після детальної доповіді з цього питання завідувача сектору розслідування, аналізу та обліку аварій Олександра Чернявського, керівники структурних підрозділів Управління поінформували про причини травматизму в розрізі галузей та заходи із недопущення травматизму на виробництві. У підсумку Віталій Заніздра доручив посилити превентивну роботу, зокрема, у соціально – культурній сфері, галузях машинобудування та енергетики, котлонагляді, транспорту, а також контроль за безпечним викистанням газу в побуті, провести позапланові перевірки суб’єктів господарювання, де стались смертельні випадки на виробництві.

Під час засідання розглянуто стан виконання показників з наглядової діяльності головних державних інспекторів щодо додержання законодавства про працю, про що поінформували начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Ганна Масловська та начальник відділу з питань експертизи умов праці Олена Хіміч.

Так, протягом 9 місяців 2019 року проведено 900 інспекційних відвідувань з питань законодавства про працю та перевірок робочих відділень Фондів та перевірок з питань працевлаштування інвалідів. Винесено 119 постанов про накладення штрафних санкцій відповідно до ст.265 Кодексу законів про працю на загальну суму 17 мільйонів 383 тисячі гривень.

На вимоги державних інспекторів з питань праці 36 підприємств-боржників погасили заборгованість із виплати заробітної плати на суму 15118,3 тис.грн. перед 3914 працівниками.

Обговорено також питання стосовно контролю за виконанням показників з наглядової діяльності головних державних інспекторів з питань охорони праці і промислової безпеки, стану професійних захворювань в області та шляхів їх зниження.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)