Працівникам ТОВ «Інтертепло» роз’яснено основні вимоги безпеки під час експлуатації опалювальних водогрійних котлів та тепломеханічного обладнання

Головні державні інспектори відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв`язку Управління Держпраці в області Сергій Бабенко, Сергій Атамась, та головний державний інспектор відділу організації державного та ринкового нагляду, надання адміністративних послуг Станіслав Сітнік провели семінар з працівниками Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтертепло» (м. Кропивницький) та роз’яснили їм основні вимоги безпеки під час експлуатації опалювальних водогрійних котлів та тепломеханічного обладнання.

 Сергій Бабенко надав консультації відповідальним особам підприємства щодо виконання нарядної системи для працівників, які залучаються до робіт з підвищеною небезпекою.

Станіслав Сітнік розповів слухачам про вимоги технічного регламенту обладнання, що працює під тиском, наголосив на своєчасному повідомленні органів ринкового нагляду про продукцію, що не відповідає зазначеному технічному регламенту.

Сергій Атамась поінформував про терміни проходження операторами котелень інструктажів з охорони праці, медичних оглядів. Повідомлено про причини нещасних випадків таких випадків при експлуатації котлів. Це їх незадовільний технічний стан, недотримання працівниками котельні раціонального режиму праці і відпочинку, непроведення повторного інструктажу з охорони праці з операторами котельні, відсутність нагляду за котлом у випадках, передбачених інструкцією до обладнання тощо.

Увагу присутніх акцентовано на обов’язковому проведені технічних оглядів та експертних обстежень котлів, димових та вентиляційних каналів, наявності відповідних дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки тощо.

   Під час заходу роздані інформаційні листи, із роз’ясненнями вищезазначених питань.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)