Під час навчання приділено увагу запобіганню та врегулюванню конфлікту інтересів

31 жовтня головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Управління Держпраці в області Ангеліна Мусієнко провела позачерговий захід з  поглиблення знань про норми антикорупційного законодавства з працівниками сектору гірничого нагляду та відділу нагляду на виробництві і об’єктах підвищеної небезпеки.

 Метою навчання стало підвищення рівня знань щодо вимог антикорупційного законодавства для недопущення випадків корупційних правопорушень серед працівників Управління, роз’яснення основних вимог антикорупційного законодавства та створення дієвих механізмів запобігання та протидії корупції

Ангеліна Мусієнко зосередила увагу на зміни, які відбулись в Законі України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» №140-ХІ від 02.10.2019 та наголосила, що вищезазначений Закон набув чинності з 18.10.2019, крім змін до статтей 46 та 52 Закону України «Про запобігання корупції», які вводяться в дію 01.01.2020.

Фахівець звернула увагу присутніх на те, що саме головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції є відповідальним та на нього покладені обов’язки щодо отримання інформації про корупційні прояви та реагування на такі повідомлення. Тому, на постійній основі  проводяться профілактично-роз’яснювальні, перевірочні заходи серед працівників Управління щодо запобігання та протидії корупції.

Працівників поінформовано про види відповідальності за корупційні правопорушення, про відшкодування збитків, шкоди, завданих державі внаслідок корупційного правопорушення.

Особливу увагу було приділено питанню запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)