Агрофірма в Долинському районі може сплатити понад 250 тисяч гривень штрафу за використання праці двох різноробочих без належного оформлення

Управлінням Держпраці в області винесено постанову про накладення штрафних санкцій за використання неоформленої праці двох робітників одного із фермерських господарств Долинського району у сумі понад 250 тисяч гривень.

 У ході інспекційного відвідування у вересні поточного року головний державний інспектор у присутності членів робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, утвореної розпорядженням голови РДА, на території зернотоку агрофірми виявив двох різноробочих. За їх словами, робітники виконували роботи по перекиданню насіння соняшника без оформлення трудових відносин.

Пізніше директор агрофірми надав пояснення, що ці двоє осіб працюють за цивільно – правовою угодою. Однак, кількома днями раніше один із працівників зазначив, що працював восьмигодинний робочий день з перервою на обід та вихідним раз на тиждень, а також отримував зарплату раз на місяць, що характерне для трудових відносин.

Таким чином встановлено, що двоє різноробочих працювали без оформлення трудового договору, чим порушено ст. 24 Кодексу законів про працю України.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)