Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності державних службовців розглянуто на навчанні

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Управління Держпраці в області Ангеліна Мусієнко провела для держслужбовців Управління позапланове навчання на тему: «Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності державних службовців».

 Головний спеціаліст зазначила, що тема конфлікту інтересів є актуальною та дуже важливою, адже кожен державний службовець повен не лише встановити наявність у нього конфлікту інтересів, а й здійснити всі необхідні заходи для його врегулювання.

На навчанні були висвітлені питання поняття конфлікту інтересів  та його складових, порядок дій посадової особи та керівника у зв’язку із виникненням конфлікту інтересів. Зазначені окремі види обмежень, пов’язаних із конфліктом інтересів. Працівникам повідомлено про необхідність проходження самостійного тесту на встановлення наявності (відсутності) конфлікту інтересів.

В ході проведення навчання розглядалися ситуаційні завдання щодо конфлікту інтересів, наводилися приклади виникнення даного конфлікту та способи його врегулювання. Працівникам висвітлено питання щодо засобів врегулювання конфлікту інтересів, обговорено алгоритм дій вразі виникнення конфлікту.

Окрім того,  наголошено на відповідальності посадових осіб за порушення вимог законодавства  щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)