З метою попередження електротравматизму у ТОВ «Гідросенд» проведено семінар

 За ініціативи Управління Держпраці у Кіровоградській області та керівництва енергослужби ТОВ «Гідросенд» проведено семінар для електротехнічного персоналу підприємства щодо організації безпечної експлуатації електроустановок та стану електротравматизму у регіоні.

   Головний державний інспектор Управління Володимир Євтушенко надав слухачам інформацію про впровадження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабміну від 17 квітня 2019 року.

Обговорено з присутніми питання щодо дотримання вимог «Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів» та інструкцій з охорони праці з безпечного виконання робіт. Працівникам нагадано, що забороняється допускати до роботи працівників з ознаками алкогольного або наркотичного сп’яніння, а також з явними ознаками захворювання. Забороняється виконання розпоряджень та завдань, що суперечать вимогам Правил, кожен працівник особисто відповідає за свої дії в частині їх дотримання. Якщо працівник самостійно не спроможний вжити дієвих заходів з усунення виявлених ним порушень, він зобов’язаний негайно повідомити про це безпосереднього керівника, а у випадку його відсутності – керівника вищого рівня. У разі нещасних випадків з людьми, зняття напруги для звільнення потерпілого від дії електричного струму має бути виконано негайно, без попереднього дозволу. Працівники, що порушили вимоги цих Правил, усуваються від роботи і несуть відповідальність (дисциплінарну, адміністративну, кримінальну) згідно з чинним законодавством та без позачергової перевірки знань до робіт в електроустановках не допускаються.

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)