На нараді в КП «Міськсвітло» обговорено комплекс заходів щодо запобігання травматизму під час робіт на висоті

Відділом нагляду в машинобудуванні та енергетиці проведено нараду в КП «Міськсвітло» (м. Кропивницький) щодо вимог правил охорони праці під час виконання робіт на висоті.

 Учасників заходу ознайомлено з правами і обов’язками працівників, а також з пільгами та компенсаціями  згідно  із Законом України «Про охорону праці», «Порядком розслідування та веденням обліку нещасних випадків», «Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті», «Правилами безпечної експлуатації електроустановок споживачів».

На нараді проаналізовано причини нещасних випадків минулих років, які сталися під час виконання робіт в електроустановках , – порушення Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів працівниками ПрАТ «Кіровоградобленепго» Маловисківського та Голованівського  РЕМ та інших підприємств, наголошено про вжиття наглядовим органом дієвих заходів стосовно роботодавців, які допустили випадки травматизму .

 Головний  державний  інспектор  відділу Павло Третяк звернув увагу на складання наряду допуску, проведення інструктажу перед початком роботи, використання засобів захисту, періодичні огляди проведення електротехнічних та механічних випробовувань, підготовку робочого місця тощо.

 

 

 

Державна служба України з питань праці

 

 

  

Департамент соціального захисту населення Кіровоградської обласної адміністрації 

 

 

 Управління Головдержслужби України в Кіровоградській області

 

ОУНБ Д.І. Чижевського (іноформаційна платформа з питань праці)